стенди для навчальних закладів та підприємств

Пам’ятка про норми поведінки в обставинах воєнного стану

 

Інструкції з правил поведінки у різних складних непередбачуваних обставинах завжди були джерелами стислої, але місткої інформації відповідного напрямку. Плакати з цивільної оборони та техніки безпеки є обов’язковим елементом оформлення стін в школах, ВНЗ, держустановах, організаціях та на підприємствах.
Багато років ми займаємося виготовленням різноманітних пластикових носіїв пам’яток про правила поведінки цивільних осіб та роботу системи державного захисту громадян у разі виникнення військових дій, природних катаклізмів й катастроф техногенного характеру. У часи, коли ризики виникнення небезпеки життю та здоров’ю зросли в багато разів, дуже важливо ділитися інформацією про усі потенційні загрози та норми безпечної поведінки в обставинах воєнного стану, вивчаючи різні джерела інформації про норми поведінки в умовах воєнного стану. Інформаційні пластикові дошки завжди були надійним джерелом перевіреної та узагальненої інформації.
Які ж теми завжди були популярними при оформленні куточків безпеки та стендів з цивільної оборони? Їх багато, дозволимо собі нагадати найбільш актуальні на сьогодні.

 


Надання невідкладної медичної допомоги.
Вміння накладати джгут, зупиняти кровотечу, проводити серцево-легеневу реанімацію — знання та навички в цій сфері безумовно здатні врятувати чиєсь життя. Тому кожен з нас повинен знайти змогу запам’ятати послідовність дій під час надання першої домедичною допомоги — ретельно вивчити інформацію зі стенда в трудовій організації чи в навчальному закладі, ознайомитися з відповідною відеоінструкцією і завдяки цьому бути готовим завжди прийти на допомогу тим, хто цього потребує.


Що робити, коли лунає сирена.

Переривчастий звук повітряної тривоги сигналізує про те, що потрібно знайти можливість ввімкнути доступні канали радіо чи TV, де озвучуватиметься важлива інформація та рекомендації. Якщо ж ви чуєте безперервний сигнал тривоги, варто відразу переміститися до найближчого укриття. Якщо ви залишаєтесь у квартирі, слід вимкнути світло, газ, воду та варто пам’ятати, що найбільш безпечне місце — за двома глухими стінами.


Чого не варто робити в жодному випадку.
1. Під час стрілянини наближатися до вікон, здійснювати перебіжки та спостерігати за перебігом подій.
2. Наближатися до покинутої зброї, боєприпасів, підозрілих предметів.
3.Цивільним особам носити армійський одяг чи камуфльовані речі, демонструвати предмети, схожі на зброю або саму зброю.
В будь-яких випадках зберігайте спокій — це допоможе сконцентруватися на тому, які дії доречні в тій чи іншій загрозливій ситуації. Бережіть себе та близьких!