стенди для навчальних закладів та підприємств

Що має знати кожна дитина про повітряну тривогу

Усвідомлення того, що повітряна тривога — це сигнал, який не варто ігнорувати, адже він є повідомленням про ракетну загрозу з неба, є гарантуванням адекватної оцінки людиною рівня небезпеки своєму життю та здоров’ю та готовність діяти відповідно до рекомендацій ДСНС.

Допомогти дітям усвідомлювати рівень щоденних загроз — одне з важливих завдань, яке стоїть перед педагогами та батьками. Профільні міністерства розробили багато пам’яток для дітей з інструкціями, як діяти в тій чи іншій ситуації під час війни. В окремих з них чітко прописано, що має знати кожна дитина про повітряну тривогу.

 

Отже, якщо звучить вулична сирена або спостерігається активність в мобільному додатку, варто діяти залежно від місця знаходження:
в школі — без вагань та паніки разом з вчителем проходити до укриття;
вдома — закрити вікна, вимкнути побутові електроприлади та світло, перекрити газовий вентиль і, взявши необхідні речі, разом з батьками спускатися до найближчого укриття;
на вулиці — без затримки та вагань прямувати до безпечного місця, при дезорієнтації звернутися за допомогою до дорослих;
у громадських місцях — дотримуватися озвучених адміністрацією закладу рекомендацій та намагатися не створювати хаос та не панікувати.


Важливо:
Якщо в доступній близькості відсутні об лаштовані укриття, дотримуйтесь правил двох стін — перечекайте небезпеку у приміщенні, яке відгороджене від вулиці як мінімум двома стінами. Дбайте про свою безпеку — залишайтесь в укриттях до сигналу відбою повітряної тривоги. Пам’ятайте, що власне життя та життя інших людей — найбільша цінність, дарована нам природою.
Під час евакуації дітей та дорослих в навчальних закладах, громадських місцях, житлових приміщеннях дуже важливим є маркування шляхів евакуації та найближчих укриттів вказівниками та табличками. На нашому сайті в широкому асортименті представлені такі пластикові, композитні, металеві вироби. Завжди готові допомогти вам оформити дошкільний чи навчальний заклад відповідно до потреб воєнного часу та вимог чинного законодавства. Також пропонуємо купити недорого різноманітні куточки безпеки, стенди з цивільної оборони, тематичні плакати, які завжди успішно популяризували тему безпечної життєдіяльності дітей.
Давайте разом підвищувати рівень обізнаності школярів з темою власної безпеки та працювати над збереженням нашого майбутнього — життів маленьких українців.